Loading...

Manapság a fiatalos, üde kinézet az ápoltság, igényesség részévé vált. A szépészeti kezelések - botox, ajaknagyobbítás, ráncfeltöltés stb. - olyan elfogadottá váltak, mint pl. a hajfestés, szemöldöktetoválás. Az esztétikai medicina dinamikusan fejlődő terület, mely csúcstechnikát és a legkorszerűbb anyagokat használja.

Az arc megfiatalítása a bőrgyógyászaton belül is speciális szakág (kozmetológia), melynél különösen fontos, hogy az orvosnak nagy gyakorlata legyen. Elköteleztem magam az igazán hatékony, láthatóan eredményes, biztonságos kezelések mellett.

Szépészeti kezelések

Szépészeti kezelések gyakori kérdései

Botox ránctalanítás

Mi az a botox?

Az amerikai Allergan gyógyszergyár Botox márkanevű készítménye manapság szinonímája lett a kezelésnek, amely 20 éves múltra tekint vissza és a vele végzett évi sok millió kezelés is alátámasztja biztonságosságát. Ma már több gyógyszergyár különböző márkaneveken forgalmaz botulinusz-A készítményeket. Maga a botulinusz-fehérje egy fehér, porszerű anyag a hűtött ampulla alján, melyet a felhasználás előtt feloldunk, majd a folyadékot a legvékonyabb, ún. inzulinos tűvel adjuk be a kezelendő mimikai izmokba. A botulinusz-toxin az ideg-izom közötti ingerületátvitelt gátolja, vagyis a ráncokat okozó  izommozgást gyengíti, így megpihen és kisimul fölötte a bőr. A botox-kezelés hatása átmeneti, az izmot vagy az idegvégződést nem károsítja, ezért biztonságosan, korlátlanul ismételhető. Az esztétikai célú alkalmazás mellett orvosi (szemészeti, neurológiai, pl. tic-izomrángás vagy migrén) célra is használjuk, de hónalji izzadásgátlásra is kiváló hatású.

Mikor alkalmazzuk botox-kezelést?

A botox-kezelés az ún. dinamikus ráncok esetén hatékony, leggyakrabban a következő 3 arcterületen alkalmazzuk:

  •  haragos ráncok, vagyis a szemöldökök közti függőleges ráncok,
  •  homlok vízszintes ráncai,
  • - szarkalábak, a szem külső oldalán lévő radiális irányú ráncok.

Más területen ritkábban használatos, de kezelhetőek az orr oldalán lévő ún. nyuszi-ráncok, az alsó szemhéj ráncai, az állközép gyűrődése, a lekonyuló szájzugmozgás miatti ráncok, a száj fölötti ún. dohányzóráncok, a nyak ráncai valamint emelhető vele a szemöldök íve és főképp ázsiaiaknál divatos a kerekebb arcforma elérésére szolgáló rágóizom-gyengítés.

A kezelést általában a 35-65 éves korosztály kéri, vagyis amikor a fenti ráncok már nyugalmi állapotban is megmaradnak, bár terjed a fiatalabb korosztálynál a megelőző kezelés is. Férfiak leggyakrabban a homlok kezelését kérik.

Kiválóan kombinálható a statikus ráncoknál végzett hialuronsavas feltöltéssel.

Mi a botox-kezelés menete és mellékhatásai?

A beavatkozás, mely kb. 15 percet vesz igénybe, történhet az ingyenes konzultáció után azonnal vagy más időpontban is. Bőrfertőtlenítés után kis szúrásokkal a megfelelő izmocskákba juttatjuk az anyagot. Enyhe csípő, szúró fájdalommal jár a kezelés, mint az injekciózás általában, érzéstelenítés nem szükséges. A kezelés végén szúnyogcsípésre emlékeztető kis rózsaszín dudorok láthatóak, amelyek fél órán belül spontán eltűnnek. Pontszerű lila véraláfutás néha megjelenhet, ami egy hét alatt szívódik fel, de addig is lesminkelhető. Ritkább mellékhatásként fejfájás jelentkezhet, elvétve aszimmetria (korrigálható) vagy a szemöldök pár mm-es megereszkedése.

Sokan tartanak tőle, hogy mimikaszegénnyé válik az arc. A kezelésen átesettek döntő részénél a környezetük nem ismeri fel, hogy botox-kezelést kaptak, vagyis a félelem alaptalan. Ha nem mindhárom terület kerül kezelésre vagy méginkább, ha nem a kezelt izmok teljes mozgásleállását okozó maximális adagot, csak az izmok renyhe működését elérő közepes mennyiséget használunk, az arcmimika egyáltalán nem válik művivé.

Mennyi ideig tart a botox hatása?

A kezelés után 3-5 nappal kezdődik a hatás: tükörben az adott izmok mozgatása egyre kevéssé sikerül (mérges tekintet-szemöldök közt, csodálkozás-homlokránc, hunyorgás-szarkaláb). A teljes hatás 2 hét alatt áll be, a ráncok ezzel párhuzamosan teljesen kisimulnak vagy ha sok éve fennállnak és már bevésődtek, akkor jelentősen simulnak. Időnként szükséges lehet a hatás erősítésére 2 hét után kis mennyiségű anyag pótlásként való beadása, ha a kezelt izmok mozgása nem csökkent jelentősen (ingyenes). Kis mértékű mozgás, ami nem gyűri a bőrt, elfogadható, sőt természetesebb hatást kelt, de a páciensek egy része a teljes mozgásmentességet igényli. 3 hónap után az izommozgás már kezd visszatérni, szarkalábnál 3-4, homloknál és szemöldök közt 4-6 hónapig tartó hatóidővel számolhatunk, vagyis évi 3 kezelés az ideális. Folyamatos kezelés során a hatástartam növekszik, 6-9 havonta is elegendő lehet a kezelést ismételni, mert a mimikai beidegződés ellustul, félig leszokik ezen izmok működtetéséről az idegrendszer. Sokan kérdezik, nem lesz-e rosszabb az állapot, ha nem ismétli a botox-kezelést. Ilyenkor a ráncok egy idő után visszatérnek, de kevésbé erősen, mert a bőr még így is hosszú ideig pihent.

Mik a teendők a kezelés után?

Javasolt a kezelt izmok mozgatása a következő órában grimaszolással, hogy az izom jobban felvegye az anyagot. Kerülendő 3 órán belül a hajolgatás, az erőlködés és a lefekvés, nehogy kipiruljon a terület és az anyag el ne vándoroljon a környező izmokba. Finom mozdulatokkal félóra múlva szabad sminkelni. 3-4 napig tilos a sport, szauna, szolárium, napozás, arcmasszás és a kozmetikai kezelések, mert az anyag hamarabb lebomlik és így nem alakul ki vagy rövidebb ideig tart a hatás.

Lézeres érkezelés lábon, arcon

Biztonságos a kezelés?

IGEN. Ezt támasztják alá a 2004 óta szerzett tapasztalataink és a szakirodalom is. A lézer, mint fénysugár, fizikai hatást fejt ki a bőrre, belső, a szervezet egészére ható mellékhatása nincs. A kezelés szelektíven a 0,5-3mm-es vastagságú ereket érinti, így a bőr normál vérellátását biztosító apró kapilláriserek érintetlenek maradnak. Trombózis, nagyobb erek felé terjedő károsodás nem alakulhat ki. Az IPL (villanófény, nem lézer) kezelésekkel összehasonlítva nem csak hatékonyabb, de nem fordul elő a bőr megégése sem. A seprűvénák szklerotizáló injekciós kezelésével ellentétben nincsenek tűszúrások, a lábakat nem kell fáslizni.

Hány kezelés szükséges?

Arcon, orron lévő hajszálereknél és pókláb-angiómáknál 1-2, láb seprűvénáinál 2-4, orrszárnyak ereinél 3, éranyajegyeknél 1 kezelés szükséges általában. Többszöri kezelésnél minden alkalom után halványodnak az erek, amíg teljesen el nem tűnnek vagy alig láthatóvá válnak. A kezelések között legkevesebb másfél hónap telik el.

Milyen lesz a bőr kezelés után?

A kezelés csípő, szúró érzéssel jár, különösen a lábaknál, melyet speciális bőrhűtő készülék csökkent. Kezelés után a bőr kipirosodik, arcon pár napig, lábon csíkokban 2 hétig. A kisebb erek azonnal eltűnnek, míg a láb erei 3, az arc nagyobb erei 1 hétig vörös csíkokként láthatóak a körülöttük jelentkező gyulladás miatt. Arckezelés esetén, ha igen sűrűn helyezkednek el az erek, előfordul  napig tartó szem alatti ödémás duzzanat, ill. az orcákon apró, fekete véraláfutások is. A kezelés megkezdése előtt és utána egy hónapig kerülni kell a napozást és a szoláriumot, hogy ne legyen a bőr túlérzékeny és ne keletkezzen barna pigmentáció.

Ajaknagyobbítás

Milyen méretű lesz az új száj?

Amilyet a páciens szeretne. Fél ampullánál kevesebbet nem érdemes betölteni, mert annak az eredménye alig látható. Általában mérsékelt méretnagyobbodást kérnek a páciensek, ami 1 fecskendőnyi, vagyis 1ml töltőanyagot jelent. Ezzel a mennyiséggel egyértelműen teltebb lesz az ajak, bár nem feltűnően. Vékony ajakba töltve látványosabb, mint egy eleve dúsabb ajakban ugyanazon mennyiség. A felső ajak figyelemfelkeltőbb, a formánál ez a meghatározó, de élettanilag ritkán nagyobb az alsó ajaknál, ezért annak töltése is szükséges a természetes eredmény érdekében. Vékony ajkakból jelentősen nagyobb méretűt tölteni kettő vagy több alkalommal, fokozatosan javasolt, hogy a szöveteknek legyen idejük tágulni.

Mennyi ideig tart a hatás?

Nagyjából fél év és kettő év közé esik, általában egy év. Ekkorra még csak a töltőanyag nagyobbik fele bomlik le, de a páciens már a kezelés előtti állapothoz közelítő méretet lát. A tartósabb eredmény érdekében az első napokban kerülendő a terület melegítése, így a napozás, szolárium, sport, de a masszírozás is, de a nevetés, evés, ivás, csókolózás nem okoz problémát.

Milyen töltőanyagok léteznek?

Milyen töltőanyagok léteznek?

Töltőanyagként sokféle anyagot alkalmaznak, azonban messze leggyakrabban a hialuronsav alapanyagúakat. Ennek oka egyrészt, hogy az ún. tartós hatású anyagok némelyike akár évekkel később is gyulladásos reakciót okozhat, másrészt az öregedés során változhat a kívánt méret. A hialuronsav esetében ne a hétköznapi savas vegyületekre gondoljunk, hanem egy, a bőrben élettanilag is megtalálható óriásmolekulára, amely térkitöltő szerepet tölt be ezerszeres mennyiségű víz megkötésével. A töltőanyagokban használt hialuronsavat géntechnológiai úton állítják elő, tartósságát keresztkötésekkel kialakított térhálós szerkezete adja.

Hialuronsavas ráncfeltöltés

Milyen töltőanyagok léteznek?

Töltőanyagként sokféle anyagot alkalmaznak, azonban messze leggyakrabban a hialuronsav alapanyagúakat. Ennek oka egyrészt, hogy az ún. tartós hatású anyagok némelyike akár évekkel később is gyulladásos reakciót okozhat, másrészt az öregedés során változik az arc szerkezete, ezért sok év után nem ugyanazon területre és mennyiségben lehet szükséges a töltőanyag.

A hialuronsav esetében ne a hétköznapi savas vegyületekre gondoljunk, hanem egy a bőrben élettanilag is megtalálható óriásmolekulára, amely ezerszeres mennyiségű vizet köt magához, ezáltal térkitöltő szerepet tölt be. A bőr öregedése során csökken a mennyisége, ezáltal a kollagén- és rugalmas rostok csökkenésével együtt vezet a bőr ráncosodásához, elvékonyodásához. A töltőanyagokban használt hialuronsavat géntechnológiai úton állítják elő, tartósságát keresztkötésekkel kialakított térhálós szerkezete adja. A gyártók többféle hialuronsavas töltőanyagot készítenek annak megfelelően, hogy felszínes, közepes vagy mély ráncba, ajakba vagy csont fölé adva arcformálásra használjuk őket. Rendelőmben a világszerte első számú, Juvéderm márkájú töltőanyagot használom.

Milyen ráncokat kezelhetünk?

Leggyakrabban az orr-szájzug redő (nasolabialis redő) és a szájzug alatti ránc (marionett-ránc) kezelését végezzük, de nem ritka a mosolyránc száj mellett, dohányzóráncok (ajak melletti radiális ráncok), áll fölötti redő, orca ráncai, szarkalábak, szemöldök között ráncok, belső szemzug alatti árok, alsó szemhéj beesettségének töltése.Ajaknagyobbításra és arcformálásra (járomcsont kiemelése, halánték-, orca beesettségének kezelése) szintén hialuronsavas töltőanyagokat használunk.

Mennyi ideig tart a hatás?

Nagyjából fél év és kettő év közé esik, általában egy év. Ekkorra még csak a töltőanyag nagyobbik fele bomlik le, de a páciens már a kezelés előtti állapothoz közelítő ráncokat lát. Növeli a hatástartamot, ha nem első kezelés történik a területenés ha mélyen lehet beadni az anyagot. mert nem vékony a ránc. Egyéni adottságtól is szerepet játszik, akinek a hialuronidáz bontóenzimje erőteljesebb működésű, azoknál rövidebb ideig tart a töltés. A tartósabb eredmény érdekében az első napokban vagy héten kerülendő a terület melegítése, így a napozás, szolárium, sport, de a masszírozás is.

Bioszálas arclifting kezelés

Mi az előnye más face-lifting technikákhoz képest?

Biztonságos:  A korábbi, nem lebomló anyagokkal (műanyag, 'aranyszál', szilikon) végzett szálbehúzással szemben - csakúgy, mint a felszívódó (hialuronsavas) töltőanyagoknál - első pillanatban hátránynak tűnhet, hogy az eredmény nem végleges. A sok éven át bőrben maradó idegen anyagok azonban időnként késői gyulladásos reakciót provokálhatnak torzító eredménnyel, másrészt évek után megváltozva az arc szerkezete és formája, a régi kezelések disszonáns, nem az adott állapothoz illeszkedő kinézetet adhatnak.

Kisebb beavatkozással jár: A plasztikai sebészek által végzett face-lifting műtétet sokan nem vállalják vagy az enyhébb arcmegereszkedés miatt nem is szükséges. A korábbi szálbehúzásos technikákhoz viszonyítva is csak mérsékelt fájdalommal jár a vékony tűkkel való kezelés, nincs vágás az arcon.

Alátámasztást ad, erősíti a bőrt: A sok kis szál kollagénrostok képződését indítja be, ami később, szálak nélkül is lifting hatást eredményez.

Milyen szálakat alkalmazunk?

Felszívódó fonalakat, amelyek kb. fél év alatt vízzé és szén dioxiddá bomlanak le (utóbbi a sejtek anyagcseréje során természetesen képződő vegyület), így mérgező anyag nincs jelen.

A szálak vékony, de hosszú injekciós tűk belsejében vannak, beszúrás után bent maradva a bőrben. Jellegük szerint a sima (mono) és a csavart (screw) szálak a bőr tartását erősítik kollagénszintézis révén, míg a fogazott (cog) szálak azonnali emelő hatást adnak.

Min javít a kezelés?

Tükör előtt, ha a járomcsont fölötti bőrt ujjainkkal megemeljük és kissé oldal felé húzzuk 1-2cm-rel, láthatjuk milyen lesz az eredmény. A tónusát vesztett, megereszkedett bőr feszesítésére, a fiatalkori arcforma elérésére alkalmas a kezelés. Leggyakrabban az orca áll melletti lógásának (bulldog arc) és a toka lógásának a kezelésére használatos. Nagyrészt megszünteti az orr-szájzug redőt, a szájzug alatti ún. marionett ráncot és az orcák sok kisebb ráncát, mégis a legfőbb eredmény az arc fiatalos formájának visszaadása, ami első pillantásra szembetűnő. Máskülönben a ráncok kiválóan kezelhetőek ráncfeltöltéses és botox technikával is, de az arc megereszkedését azok nem javítják. Ezen három típusú kezelés kombinációja viszont 5-10 évet is tud fiatalítani a megjelenésen.

Milyen gyakran kell ismételni a kezelést?

A fonalak felszívódó volta miatt a kezelés hatása nem végleges. Az azonnali látványos lifting hatást adó fogazott szálak általában 4 hónap utáni kezdődő lebomlását részben kompenzálja az addigra kialakuló kollagénes támasztószövet, mégis egy kisebb visszarendeződés észlelhető ezidőtájt. Kötelező érvényű javaslat nincs a kezelés ismétlésére, de ha ez a kisebb állapotromlás zavaró, érdemes a 4-6. hónap között újabb szálbehúzás. Ezután 1,5-2 év után válhat szükségessé ismételt kezelés.

Mik a kezelés kellemetlenségei?

Közepes fájdalommal számolni kell a kb. félórás kezelés alatt. Utána néhány napig pillanatnyi fájdalom előfordulhat, ha az orca megnyomódik. A sok tűszúrás miatt elszórtan több-kevesebb véraláfutás piros, majd sárgászöld foltja szokott jelentkezni, de ezek tónusa nem erős, mivel a bőr mélyebb részét érintik, ezért sminkkel fedhetőek. Az első héten minimális ödéma és enyhe arcbőregyenetlenség természetesnek tekinthető, ezek spontán rendeződnek. Sport, különösen ugráló jellegű testmozgás, napozás, szolárium, szauna 1-2 hétig kerülendő.

Hol nézhet meg egy kezelést?

Videó budapesti kolléganővel a Viasat3 Trendközelben műsorából a kezelésről:

Dermaroller kezelés

Mi a dermaroller-kezelés hatásmechanizmusa?

A kezelés két hatást fejt ki egyszerre, melyek egymást segítve produkálnak látványos eredményt.

1. Kollagéntermelés
A kollagén és rugalmas változata az elasztin, a bőr kötőszövetének fontos összetevői, nekik köszönhető a bőr feszessége és rugalmassága. A bőrünkben található kollagén vízmegkötő képessége fokozatosan csökken a kor előrehaladtával, így bőrünk elveszti rugalmasságát és ráncok jelennek meg. Hegek területén megbomlik a kollagénrostok egyenletes szerkezete, besüppedt, tömöttebb területek formájában.

Az eljárás során a mikrotűk apró sebeket ejtenek a bőrön, amelyek szabad szemmel nem láthatóak, mivel nagyon apró eleműek. A bőr gyógyul a maga természetes módján, ennek során kollagént és elasztint termel. A létrejövő új rostok hozzáadódnak a meglévő kollagénhálózathoz, megerősítve azt.

A beindított regenerációs folyamat a kezeléssorozat után még hónapokig is tarthat. A kollagénképződés mértéke változó, kortól, bőrtípustól, általános állapottól és a használt tűhossztól is függ.

2. Hatóanyagok bejuttatása a bőr alsó rétegébe.
A dermaroller kezelés effektív eljárás a bőrön keresztül történő hatóanyagbejuttatásra.
A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső behatásokkal szemben, ezért a krémek hatóanyagait sem engedi jelentősen felszívódni, így csak kisebb mértékben jutnak be a kellő mélységbe, ahol hatásukat kifejthetik.
A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget és levetővé teszi nagy mennyiségű hatóanyag bejuttatását a bőraljába.  A mikrotűk által steril csatornák képeződnek, melyeken keresztül a kezelt problémának megfelelő, steril hatóanyagokat bejuttathatjuk. Ezek a mikrocsatornák egy órán belül spontán záródnak. A módszer előnye, hogy semmilyen káros mellékhatása nincs, hegképződéssel nem jár.

Mennyi ideig tart a kezelés? Hány kezelés szükséges?

Az kezelés időtartama előkészülettel együtt fél vagy háromnegyed óra. Az érzéstelenítő krém felkenése után várakozni kell annak hatására, majd az arcbőr antiszeptikus oldattal való áttörlése és a hatóanyagokat tartalmazó szérum felvitele után következik a néhány percig tartó kezelés. A zsibbasztó krém használatának köszönhetően a kezelés során tűrhető a fájdalom.

Ez az adott bőrproblémától és az egyén bőrtípusától is függ.
Hegkezelés esetén a dermaroller 1-2 alkalmazását követően már látható javulásról számolnak be a páciensek, a jelentős eredményhez átlagosan 5 kezelés szükséges. Tág pórusoknál 2-4, striák esetén 1-3 alkalom szükséges.

Mik a dermaroller-kezelés utóhatásai?

Jellegzetes a napégéshez hasonló erős bőrpír a kezelés után, ami 1-2 napon belül múlik el. A szem alatti területen 1 hétig tartó, néhány mm méretű, lilás színű véraláfutás is jelentkezik időnként. Néha egy-két hétig tartó hámlás, bőrszárazság követi a kezelést. Fájdalom nem szokott jelentkezni, feszülő érzés előfordul.
1-2 hétig kerülni kell az erős napsugárzást, szoláriumhasználatot.

Migrén és tikk kezelése Botox injekcióval

Mi az a botox?

Az amerikai Allergan gyógyszergyár Botox márkanevű készítménye manapság szinonímája lett a kezelésnek, amely 20 éves múltra tekint vissza és a vele végzett évi sok millió kezelés is alátámasztja biztonságosságát. Ma már több gyógyszergyár különböző márkaneveken forgalmaz botulinusz-A készítményeket. Maga a botulinusz-fehérje egy fehér, porszerű anyag a hűtött ampulla alján, melyet a felhasználás előtt feloldunk, majd a folyadékot a legvékonyabb, ún. inzulinos tűvel adjuk be a kezelendő mimikai izmokba. A botulinusz-toxin az ideg-izom közötti ingerületátvitelt gátolja, vagyis a ráncokat okozó  izommozgást gyengíti, így megpihen és kisimul fölötte a bőr. A botox-kezelés hatása átmeneti, az izmot vagy az idegvégződést nem károsítja, ezért biztonságosan, korlátlanul ismételhető. Az esztétikai célú alkalmazás mellett orvosi (szemészeti, neurológiai, pl. tic-izomrángás vagy migrén) célra is használjuk, de hónalji izzadásgátlásra is kiváló hatású.

Mi a botox-kezelés menete és mellékhatásai migrén és tikk esetén?

A beavatkozás, mely kb. 15 percet vesz igénybe, történhet az ingyenes konzultáció után azonnal vagy más időpontban is. Bőrfertőtlenítés után kis szúrásokkal a megfelelő izmocskákba juttatjuk az anyagot. Enyhe csípő, szúró fájdalommal jár a kezelés, mint az injekciózás általában, érzéstelenítés nem szükséges. A kezelés végén szúnyogcsípésre emlékeztető kis rózsaszín dudorok láthatóak, amelyek fél órán belül spontán eltűnnek. Pontszerű lila véraláfutás néha megjelenhet, ami egy hét alatt szívódik fel, de addig is lesminkelhető

Fejfájás kezelése esetén plusz előny, hogy az eseteges homlokráncok kisimulnak, plusz mellékhatással nem kell számolni. Izomrángás kezelése esetén olyan mimikai izmok kezelése is szükséges lehet, amelyek nem játszanak szerepet ráncok képződésében, így szépészeti céllal nem szokás őket kezelni. Ilyen esetben esztétikailag zavaró mellékhatás is jelentkezhet. Ez részben előre jósolható, a konzultáció során a pácienssel megbeszélem azt. Annak érdekében, hogy ne legyen erőteljes a probléma, a kezelés kisebb részletekben, nem egy alkalommal történik, a páciens dönti el, hogy milyen erősségig haladjunk a kezeléssel.

Fájdalomcsillapítás

Az egyes kezeléseknél más-más fájdalomcsillapító technika alkalmazása csökkenti a kellemetlenséget. Lézerkezelésnél hideg levegős hűtés zsibbasztja a bőr érzőidegvégződéseit. Dermaroller kezelésnél és bioszálas arclifting kezelésnél érzéstelenítő krémet használunk. Hialuronsavas töltésnél az arc területeinek függvényében vibrációs érzéstelenítés, krém, lidocain injekció is szóbajön, gyakran azonban nem szükséges zsibbasztás, mint ahogy a botox-kezelésnél sem szokásos az alkalmazásuk.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől: 06-30/ 399-0202  (H-P: 08.00-17.30)​
Interneten bejelentkezést, kérdést nem tudok fogadni, kérésre asszisztensem megadja privát telefonszámomat!

Egri magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Kizárólag telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök, péntek délelőtt. kedden, csütörtökön és pénteken délután. A péntek délutáni bejelentkezés nélküli rendelés megszűnt.

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda 14:00-17.30 
(bejelentkezés nélkül)

 

Mezőkövesd, Mátyás király utca 75.

Hétfő 15.30- 17:30
(SZTK épület, II. emelet)
(bejelentkezés nélkül)