Loading...

Ajaknagyobbítás során a ráncfeltöltéshez is használatos, hialuronsav tartalmú anyagot használom.

Az ajknagyobbtás menete:

A töltőanyag nagy részét kanüllel juttatom az ajakba, ami abban különbözik egy hosszabb injekciós tűtől, hogy rugalmas és tompa végű. A tű használatával szemben kevéssé fájdalmas és jóval ritkább a bevérzés is. Érzéstelenítésként elegendő egy kevés lidocaint adni a szájzugok mellé, a kanül bevezetési pontjához. A méretet általában 2-3 lépésben érjük el, köztük  a páciens tükörben megnézi az aktuális méretet, így nem fordul elő, hogy nagyobb legyen az ajak a kívántnál. A végleges formához szükség lehet néhány, kisebb, tűvel való szúrás is, ilyenkor vibrációs érzéstelenítést alkalmazok.  A Juvéderm márkájú töltőanyag lidocaint tartalmaz, ezért a kezelés után nincs fájdalom. Az ajaknagyobbítás 20-30 percig szokott tartani.

Milyen méretű lesz az új száj?

Amilyet a páciens szeretne. Fél ampullánál kevesebbet nem érdemes betölteni, mert annak az eredménye alig látható. Általában mérsékelt méretnagyobbodást kérnek a páciensek, ami 1 fecskendőnyi, vagyis 1ml töltőanyagot jelent. Ezzel a mennyiséggel egyértelműen teltebb lesz az ajak, bár nem feltűnően. Vékony ajakba töltve látványosabb, mint egy eleve dúsabb ajakban ugyanazon mennyiség. A felső ajak figyelemfelkeltőbb, a formánál ez a meghatározó, de élettanilag ritkán nagyobb az alsó ajaknál, ezért annak töltése is szükséges a természetes eredmény érdekében. Vékony ajkakból jelentősen nagyobb méretűt tölteni kettő vagy több alkalommal, fokozatosan javasolt, hogy a szöveteknek legyen idejük tágulni.

Mennyi ideig tart a hatás?

Nagyjából fél év és kettő év közé esik, általában egy év. Ekkorra még csak a töltőanyag nagyobbik fele bomlik le, de a páciens már a kezelés előtti állapothoz közelítő méretet lát. A tartósabb eredmény érdekében az első napokban kerülendő a terület melegítése, így a napozás, szolárium, sport, de a masszírozás is, de a nevetés, evés, ivás, csókolózás nem okoz problémát.

Milyen töltőanyagok léteznek?

Milyen töltőanyagok léteznek?

Töltőanyagként sokféle anyagot alkalmaznak, azonban messze leggyakrabban a hialuronsav alapanyagúakat. Ennek oka egyrészt, hogy az ún. tartós hatású anyagok némelyike akár évekkel később is gyulladásos reakciót okozhat, másrészt az öregedés során változhat a kívánt méret. A hialuronsav esetében ne a hétköznapi savas vegyületekre gondoljunk, hanem egy, a bőrben élettanilag is megtalálható óriásmolekulára, amely térkitöltő szerepet tölt be ezerszeres mennyiségű víz megkötésével. A töltőanyagokban használt hialuronsavat géntechnológiai úton állítják elő, tartósságát keresztkötésekkel kialakított térhálós szerkezete adja.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől: 06-30/ 399-0202  (H-P: 08.30-18.00)​
Interneten bejelentkezést, kérdést nem tudok fogadni, kérésre asszisztensem megadja privát telefonszámomat!