Loading...

Az arc hűen tükrözi az egyén nemét, osztályhelyzetét, korát, aktuális érzelmi állapotát. Ugyanakkor az arc a metakommunikáció központja, a személy közléseinek értelmi nyomatékosítója és hitelesítője.

Megosztás

Az arc az én megjelenítésének kulcsfontosságú kommunikációs eszköze, mely nemcsak az érzelmek kifejezésének, hanem elrejtésére is alkalmas. Aki uralkodik az arcán, uralkodik társas környezetén.

A modern élménytársadalomban az arcnak és a testnek kitüntetett szerep jut, mert az egyén az arca és a test révén kerül ki az élménypiacra, ahol eldől, hogy kiknek tetszik és kiknek nem. Az arc és a test “szép” és “rút” mintáinak megjelenése a tömegkultúrában, a divatban, a reklámokban, a celebkultusz által preformált képekkel, melyek alapján a mindennapokban élő egyének az önmagukról és másokról alkotott arc- és testképzeteiket alakítják és minősítik.

A közösségi média különösen felértékeli az arc szerepét. A kényszeres szelfizők naponta megosztják a saját magukról készített képeket, melyekben nem önmagukat, hanem a mások like-jainak számában kifejezésre jutó elfogadást keresik, éppen mert önmagukban bizonytalanok. 

Az arcesztétikai kezelések orvostudományi alapvetései

A medicina fejlődésével az már nem csak a hagyományos gyógyítási tevékenységet foglalja magába, hanem határterületi diszciplínákat is. Az egyik legnagyobb médiafigyelemmel kísért és a szó szerinti értelemben is látványos terület az esztétikai kezelések csoportja, a plasztikai sebészet, illetve a nem műtétes szépészeti kezelések. Ez utóbbi kezeléscsoport elsődleges fókusza az arc, mely kezeléseket nagyrészt bőrgyógyászok végeznek. A szépészeti kezelések erősödő szerepét az utóbbi évtizedekben nemcsak az önálló nemzetközi társaságok és kongresszusok jelzik, hanem az egyre nagyobb számban specialistaként már csak ezen a területen dolgozó orvosok számának növekedése is. Egy öngerjesztő spirálban a globalizálódó jóléti társadalom erősödésével egyre több anyagi forrást áldoznak az emberek a megjelenésük előnyösebbé tételére, ami az orvostudomány ezen területének tudományos és szakmai oldalát is stimulálja. A műtétes beavatkozások esetleges szövődményei és a lassabb felépülési idő mellett felértékelődtek a nem műtétes kezelések, melyek az arc területén a leglátványosabbak.

Az arckezelések jellege és célja szerteágazó, újabb és újabb trendek, technikák jelennek meg, melyek egy része nem állja ki az idő próbáját, míg mások standard kezelésekké válnak.

A főbb beavatkozási technikák a következők:

  1. botulinusz-kezelés
  2. volumenpótlás
  3. lifting kezelések
  4. a bőr struktúráját javító kezelések, nagyrészt lézeres kezelések.

 

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Interneten bejelentkezést, kérdést nem tudok fogadni, kérésre asszisztensem megadja privát telefonszámomat!

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.