Loading...

Hibaüzenet

Notice: Undefined variable: pager include() függvényben (/home/w20926/public_html/sites/all/themes/rhythm/templates/views-view-grid--portfolio-isotope.tpl.php 33 sor).

Notice: Undefined variable: attachment_after include() függvényben (/home/w20926/public_html/sites/all/themes/rhythm/templates/views-view-grid--portfolio-isotope.tpl.php 37 sor).

Notice: Undefined variable: more include() függvényben (/home/w20926/public_html/sites/all/themes/rhythm/templates/views-view-grid--portfolio-isotope.tpl.php 43 sor).

Notice: Undefined variable: footer include() függvényben (/home/w20926/public_html/sites/all/themes/rhythm/templates/views-view-grid--portfolio-isotope.tpl.php 47 sor).

Notice: Undefined variable: feed_icon include() függvényben (/home/w20926/public_html/sites/all/themes/rhythm/templates/views-view-grid--portfolio-isotope.tpl.php 53 sor).

Manapság a fiatalos, üde kinézet az ápoltság, igényesség részévé vált. A fiatalabb korosztály a trendek által meghatározott szépségideálhoz való hasonulás miatt veszi igénybe a kezeléseket, a páciensek nagyobb része viszont megőrizni szeretné saját vonásait, energikus, kipihent arckifejezését, az öregedés jeleinek feltartóztatásával.

Az esztétikai kezelések – botox, ráncfeltöltés, ajaknagyobbítás - , olyan elfogadottá váltak, mint. pl. a hajfestés, szemöldöktetoválás. Az esztétikai medicina dinamikusan fejlődő szakterület, mely csúcstechnológiát és a legkorszerűbb anyagokat használja.

Az arc esztétikai kezelése a bőrgyógyászaton belül is speciális szakág, melynél különösen fontos, hogy az orvosnak nagy gyakorlata legyen. Elköteleztem magam az igazán hatékony, láthatóan eredményes, biztonságos kezelések mellett.

Esztétikai kezelések

Esztétikai kezelések gyakori kérdései

Botox ránctalanítás

Mi az a botox?

Az amerikai Allergan gyógyszergyár Botox márkanevű készítménye már szinonímája lett a kezelésnek, amely közel 30 éves múltra tekint vissza és a vele végzett évi sok millió kezelés is alátámasztja biztonságosságát. Ma már több gyógyszergyár különböző márkaneveken forgalmaz botulinusz-A készítményeket. Maga a botulinusz-fehérje egy fehér, porszerű anyag a hűtött ampulla alján, melyet a felhasználás előtt feloldunk, majd a folyadékot a legvékonyabb, ún. inzulinos tűvel adjuk be a kezelendő mimikai izmokba. A botulinusz-toxin az ideg-izom közötti ingerületátvitelt gátolja, vagyis a ráncokat okozó izommozgást gyengíti, így megpihen és kisimul fölötte a bőr. A botox-kezelés hatása átmeneti, az izmot vagy az idegvégződést nem károsítja, biztonságosan, korlátlanul ismételhető. Az esztétikai célú alkalmazás mellett orvosi (szemészeti, neurológiai) célra is használatos, de izzadásgátlásra is kiváló hatású.

Mikor alkalmazzuk botox-kezelést?

A botox-kezelés az ún. dinamikus ráncok esetén hatékony, leggyakrabban a következő 3 arcterületen:

 • haragos ráncok, vagyis a szemöldökök közti függőleges ráncok,
 • homlok vízszintes ráncai,
 • szarkalábak, a szem külső oldalán lévő radiális irányú ráncok.

       Az arc más területen is használatos, kezelhetőek

 • az orr oldalán lévő ún. nyuszi-ráncok,
 • emelhető a szemöldök,
 • ínymosoly, amikor nevetéskor kilátszik a fogak fölött íny,
 • az alsó szemhéj ráncai,
 • az állközép gyűrődése,
 • mosolygósabbá tehető a szájzug, ha az ajakbiggyesztő izmot kezeljük,
 • az állszöglet szögletes formáját elsimítja a rágóizom gyengítése,
 • a nyak ráncait is enyhíti.

Nem szépészeti célú kezelésként alkalmazom

 • fejfájás kezelésére, különösen, ha az a homlokról indul,
 • akartalan izomrángás, tic esetén igen hatékony,
 • fogcsikorgatás, a fogak elkopása ellen a rágóizom kezelendő,
 • hónalj vagy homlok izzadásnak alapvető kezelési módja.
Mi a botox-kezelés menete és mellékhatásai?

A beavatkozás csak 5 percet vesz igénybe. Bőrfertőtlenítés után kis szúrásokkal a megfelelő izmocskákba szúrom az anyagot. Enyhe csípő, szúró fájdalommal jár a kezelés, mint az injekciózás általában, érzéstelenítés nem szükséges. A kezelés végén szúnyogcsípésre emlékeztető kis rózsaszín dudorok láthatóak, amelyek fél órán belül spontán eltűnnek. Pontszerű lila véraláfutás néha megjelenhet, ami egy hét alatt szívódik fel, de sminkelhető a terület. Ritkább mellékhatásként fejfájás jelentkezhet, elvétve aszimmetria, mely korrigálható vagy a szemöldök pár mm-es megereszkedése.

Sokan tartanak tőle, hogy mimikaszegénnyé válik az arc. A kezelésen átesettek nagy részénél azonban a környezetük nem ismeri fel, hogy botox-kezelést kaptak. Ha nem mindhárom terület kerül kezelésre vagy méginkább, ha nem a kezelt izmok teljes mozgásleállását okozó adagot, csak az izmok renyhe működését elérő mérsékelt mennyiséget használunk (baby-botox), az arcmimika nem válik művivé.

Mennyi ideig tart a botox hatása?

A kezelés után 3-5 nappal kezdődik a hatás, az adott izmok mozgatása egyre kevéssé sikerül (mérges tekintet-szemöldök közt, csodálkozás-homlokránc, hunyorgás-szarkaláb). A teljes hatás 2 hét alatt áll be, a ráncok ezzel párhuzamosan teljesen kisimulnak vagy ha sok éve fennállnak és már bevésődtek, akkor jelentősen enyhülnek. Időnként szükséges lehet a hatás erősítésére 2 hét után kis mennyiségű anyag pótlásként való beadása, ha a kezelt izmok mozgása nem csökkent jelentősen. Kis mértékű mozgás, ami nem gyűri a bőrt, elfogadható, sőt természetesebb hatást kelt.

3 hónap után az izommozgás már kezd visszatérni, szarkalábnál 3-4, homloknál és szemöldök közt 4-6 hónapig tartó hatóidővel számolhatunk, vagyis évi 3 kezelés az ideális. Folyamatos kezelés során a hatástartam növekszik, 6-9 havonta is elegendő lehet a kezelést ismételni, mert a mimikai izmok beidegződés úgymond ellustul, félig leszokik ezen izmok működtetéséről az idegrendszer. Ha nem ismétlik a botox-kezelést, akkor a ráncok egy idő után visszatérnek, de kevésbé erősen, mert a bőr még így is hosszú ideig pihent, vagyis tévhit, hogy a ráncok erősebbek lesznek utána.

Mik a teendők a kezelés után?

Kerülendő 3 órán belül a hajolgatás, az erőlködés és a lefekvés, nehogy kipiruljon a terület és az anyag ne vándoroljon a környező izmokba esetleges mellékhatást okozva. Finom mozdulatokkal fél óra múlva szabad sminkelni. 3-4 napig tilos a sport, szauna, szolárium, napozás, arcmasszás és a kozmetikai kezelések, mert az anyag hamarabb eltűnhet és így rövidebb ideig tart a hatás.

Lézeres érkezelés lábon, arcon

Biztonságos a kezelés?

IGEN. Ezt támasztják alá a 2004 óta szerzett tapasztalataink és a szakirodalom is. A lézer, mint fénysugár, fizikai hatást fejt ki a bőrre, belső, a szervezet egészére ható mellékhatása nincs. A kezelés szelektíven a 0,5-3mm-es vastagságú ereket érinti, így a bőr normál vérellátását biztosító apró kapilláriserek érintetlenek maradnak. Trombózis, nagyobb erek felé terjedő károsodás nem alakulhat ki. Az IPL (villanófény, nem lézer) kezelésekkel összehasonlítva nem csak hatékonyabb, de nem fordul elő a bőr megégése sem. A seprűvénák szklerotizáló injekciós kezelésével ellentétben nincsenek tűszúrások, a lábakat nem kell fáslizni.

Hány kezelés szükséges?

Arcon, orron lévő hajszálereknél és pókláb-angiómáknál 1-2, láb seprűvénáinál 2-4, orrszárnyak ereinél 3, éranyajegyeknél 1 kezelés szükséges általában. Többszöri kezelésnél minden alkalom után halványodnak az erek, amíg teljesen el nem tűnnek vagy alig láthatóvá válnak. A kezelések között legkevesebb másfél hónap telik el.

Milyen lesz a bőr kezelés után?

A kezelés csípő, szúró érzéssel jár, különösen a lábaknál, melyet speciális bőrhűtő készülék csökkent. Kezelés után a bőr kipirosodik, arcon pár napig, lábon csíkokban 2 hétig. A kisebb erek azonnal eltűnnek, míg a láb erei 3, az arc nagyobb erei 1 hétig vörös csíkokként láthatóak a körülöttük jelentkező gyulladás miatt. Arckezelés esetén, ha igen sűrűn helyezkednek el az erek, előfordul  napig tartó szem alatti ödémás duzzanat, ill. az orcákon apró, fekete véraláfutások is. A kezelés megkezdése előtt és utána egy hónapig kerülni kell a napozást és a szoláriumot, hogy ne legyen a bőr túlérzékeny és ne keletkezzen barna pigmentáció.

Ajaknagyobbítás

Mennyire tartós az ajaktöltés?

Egy év a hatástartam fő szabályként. Egyéni adottságtól, pl. a természetes hialuronidáz enzim aktivitásától és az életmódtól függően fél év és kettő év közé esik a tartósság. Ekkorra még csak a töltőanyag nagyobbik fele bomlik le, de a páciens már a kezelés előtti állapothoz közelítő méretet lát. Amennyiben ismételt ajaktöltésre kerül sor, a későbbiekben már gyakran két évre hosszabbodik a hatástartam.

Mekkora méretű és milyen formájú lesz az ajak?

A méret és a forma egyéni megítélés alá esik, manapság már divat kérdése is, a lehetőségeken belül a páciens kéréséhez igazodunk.

A leggyakrabban alkalmazott mennyiség 1 ml, amit úgy lehet elképzelni, hogy az ajak méretnövekedését az ismerősök észreveszik, de idegenek általában nem. Ha fél ml-t kér a páciens, az gyakran még a közeli ismerősöknek sem tűnik fel, mert nem lesz jelentősen nagyobb méretű, de az ajak fénylőbbé, simábbá válik. 2 ml hatására már látványos az ajak méretének növekedése, annál nagyobb mennyiség pedig valóban nagy ajkat eredményez. Ugyanazon mennyiség vékony szájba töltve látványosabb, mint egy eleve dúsabb ajakban. Vékony ajkakból jelentősen nagyobb méretűt tölteni kettő vagy több alkalommal, fokozatosan javasolt, hogy a szöveteknek legyen idejük tágulni.

Forma tekintetében nagyobbrészt az a kérés, hogy az eredmény ne legyen feltűnő, de esztétikus, kerek, kisimult, szimmetrikusabb ajkat kérnek, hangsúlyozva a cupido-ívet, vagyis a felső ajak közepének M-alakját. A fiatalabb korosztályból sokan a látványos, kontúrokat hangsúlyozó, nagyobb méretű ajakra vágynak, melyet a közösségi média képei alapján presztízsként értékelnek.

Az ajakforma tekintetében a szélső rész lehet szélesebb vagy egyenletesen keskenyedő, a kontúr kiemelkedően hangsúlyos vagy kevésbé feltűnő, a felső ajak cupido-íve erősen vagy közepesen hangsúlyozott, az orrszárny alatti philtrum-barázda kiemelt. Az alsó ajak mérete lehet nagyobb vagy azonos a felső ajakkal, közepén egy vagy kettő domborulattal. A felső ajak figyelemfelkeltőbb, a formánál ez a meghatározó, de európai embernél élettanilag ritkán nagyobb az alsó ajaknál, ezért az alsó ajak töltése is szükséges a természetes eredmény érdekében.

Az eredeti ajakforma és az esetleges kisebb hegek, letapadások korlátozhatják a kívánt végeredményt. A nagyon keskeny ajak esetén művi hatású lehet, ha jelentősen nagyobb a kívánt méret.

Mennyire fájdalmas az ajaknagyobbítás?

Minden tűvel végzett kezelés bizonyos fádalommal jár, de a páciensek nagyobb része enyhébbnek tartja ezt végül, mint amire számított. Alapvetően minden szépészeti célú beavatkozás is szubjektíve annyira fájdalmas, amennyire alacsony vagy magas általában is a fájdalomtűrő szintje az alanynak, vagyis ha pl. a fogászati kezeléseket nem tartják fájdalmasnak, akkor ezt sem.

Fájdalomcsillapításként:

1. a kezelés előtt érzéstelenítő krémet kenünk az ajkakra,

2. a felhasznált töltőanyagok lidocaint tartalmaznak, amely már a kezelés közben is csökkenti a fájdalomérzetet, és a kezelés utáni problémásabb 1-2 órát áthidalja,

3. a kanül első lépéskénti használata kevéssé fájdalmas,

4. szúrásoknál használt vibrációs eszköz ingere leterheli az idegszálakat, így kevesebb fájdalominger továbbítódik,

5. otthon hűtéssel, „jegeléssel” csökkenthető a késői fájdalom, de ügyelni kell arra, hogy csak rövid időszakokra ismételve, textilbe tekert jégakkut, fagyasztott terméket használjanak az esetleges túlhűtés, fagyás elkerülésére.

+1. A fájdalomra nagyon érzékenyek esetében lehetőség van a felső, érzékenyebb ajak vezetéses érzéstelenítésére a fogorvosi zsibbasztáshoz hasonlóan.

Miért hialuronsav?

Töltőanyagként sokféle anyagot alkalmaznak, azonban messze leggyakrabban a hialuronsav alapanyagúakat. Ennek oka egyrészt az, hogy a korábban gyakran használt tartós hatású anyagok vagy a szilikon akár évekkel később is okozhat gyulladásos reakciót, másrészt az idő múlásával változhat az ajak kívánatos mérete. Hialuronsav esetében ne a hétköznapi savas vegyületekre gondoljunk, hanem egy a bőrben élettanilag is megtalálható óriásmolekulára, amely térkitöltő szerepet tölt be ezerszeres mennyiségű víz megkötésével. A töltőanyagokban használt hialuronsavat géntechnológiai úton állítják elő, tartósságát keresztkötésekkel kialakított térhálós szerkezete adja.

Az elmúlt évtizedekben a hialuronsavas töltőanyagok fejlesztése során a különböző gyártók saját termékcsaládokat alakítottak ki, melyben a lágyabbtól a keményebbig, a rugalmastól a rigidebbig sokféle lehetőség közül választhat a kezelőorvos. Az utóbbi években az ajaktöltés során is a rugalmasabb, beszéd közben természetesebb hatású anyagok használatosak.

A hialuronsav nagy előnye még, hogy problémás reakció esetén rendelkezésre áll oldószere, mely 1-2 nap alatt visszaállítja a kezelés előtti állapotot.

Hialuronsavas ráncfeltöltés és arcformázás

Milyen töltőanyagok léteznek?

Töltőanyagként sokféle anyagot alkalmaznak, azonban messze leggyakrabban a hialuronsav alapanyagúakat. Ennek oka egyrészt, hogy az ún. tartós hatású anyagok némelyike akár évekkel később is gyulladásos reakciót okozhat, másrészt az öregedés során változik az arc szerkezete, ezért sok év után nem ugyanazon területre és mennyiségben lehet szükséges a töltőanyag.

A hialuronsav egy a bőrben élettanilag is megtalálható óriásmolekula, amely ezerszeres mennyiségű vizet köt magához, ezáltal térkitöltő szerepet tölt be. A bőr öregedése során csökken a bőr természetes hialuronsav mennyisége, ami a kollagén- és rugalmas rostok csökkenésével együtt a bőr ráncosodásához vezet. A töltőanyagokban használt hialuronsavat géntechnológiai úton állítják elő, tartósságát keresztkötésekkel kialakított térhálós szerkezete adja. A gyártók többféle hialuronsav töltőanyagot készítenek annak megfelelően, hogy felszínes, közepes vagy mély ráncba, ajakba vagy csont fölé adva arcformálásra használjuk őket. Rendelőmben a világszerte első számú, Juvéderm márkájú töltőanyagokat használom, a Vycross és Hylacross termékcsaládot is, a kezelés típusa szerint kiválasztva

Milyen ráncok kezelhetőek? Mit jelent az arcformázás?

Leggyakrabban kezelt ráncok:

 • orr-szájzug redő (nasolabialis redő)
 • szájzug alatti ránc (marionett ránc)
 • mosolyránc száj mellett
 • dohányzóráncok (ajak fölötti radiális ráncok)
 • áll fölötti redő
 • orca ráncai
 • szarkalábak
 • belső szemzug alatti árok, alsó szemhéj beesettsége.

Arcformázásként:

 • szem alatti beesettség
 • orca beesettsége
 • járomcsont nagyobbítása
 • halánték beesettsége
 • áll nagyobbítása
 • állszöglet hangsúlyozása.

Ajaknagyobbítás a leggyakoribb hialuronsavas kezelés.

Mennyi ideig tart a hatás?

Nagyjából fél év és kettő év közé esik, általában egy év. Ekkorra még csak a töltőanyag nagyobbik fele bomlik le, de a páciens már a kezelés előtti állapothoz közelítő ráncokat lát. Növeli a hatástartamot, ha korábban már volt kezelve a terület. Egyéni adottság is szerepet játszik, akinek a hialuronidáz bontóenzimje erőteljesebb működésű, azoknál rövidebb ideig tart a töltés. A tartósabb eredmény érdekében az első napokban vagy héten kerülendő a terület melegítése, így a napozás, szolárium, sport, de a masszírozás is.

Bioszálas arclifting kezelés

Mi az előnye más face-lifting technikákhoz képest?

Biztonságos:  A korábbi, nem lebomló anyagokkal (műanyag, 'aranyszál', szilikon) végzett szálbehúzással szemben - csakúgy, mint a felszívódó (hialuronsavas) töltőanyagoknál - első pillanatban hátránynak tűnhet, hogy az eredmény nem végleges. A sok éven át bőrben maradó idegen anyagok azonban időnként késői gyulladásos reakciót provokálhatnak torzító eredménnyel, másrészt évek után megváltozva az arc szerkezete és formája, a régi kezelések disszonáns, nem az adott állapothoz illeszkedő kinézetet adhatnak.

Kisebb beavatkozással jár: A plasztikai sebészek által végzett face-lifting műtétet sokan nem vállalják vagy az enyhébb arcmegereszkedés miatt nem is szükséges. A korábbi szálbehúzásos technikákhoz viszonyítva is csak mérsékelt fájdalommal jár a vékony tűkkel való kezelés, nincs vágás az arcon.

Alátámasztást ad, erősíti a bőrt: A sok kis szál kollagénrostok képződését indítja be, ami később, szálak nélkül is lifting hatást eredményez.

Milyen szálakat alkalmazunk?

Felszívódó fonalakat, amelyek kb. fél év alatt vízzé és szén dioxiddá bomlanak le (utóbbi a sejtek anyagcseréje során természetesen képződő vegyület), így mérgező anyag nincs jelen.

A szálak vékony, de hosszú injekciós tűk, ill. tompa végű, tűszerű ún. kanülök belsejében vannak, beszúrás után bent maradva a bőrben.

A szálaknak alapvetően két formáját különböztetjük meg. A felépítő szálak (mono, screw, spring, scaffold…) felszívódásukig kötőszöveti rostok, kollagén képződésé indítják el maguk körül, így a bőr pár hónapon belül feszesebb lesz, kevésbé hajlamos ereszkedésre, a kisebb ráncok simulnak. A feszítő szálak (N-fix, COG) fogaikkal a bőrbe akaszkodnak, azt meghúzva jelentős és azonnali emelő hatást biztosítanak. Idővel ezen szálak is lebomlanak, de a bőr rögzítettsége jóval tovább megmarad.

Milyen gyakran kell ismételni a kezelést?

A fonalak felszívódó volta miatt a kezelés hatása nem végleges. Az azonnali, látványos lifting hatást adó emelő szálak fokozatos lebomlása miatt fél évvel később már csökken a hatás, egy évvel későbbre tovább gyengül az eredmény, de teljesen csak évek alatt tűnik el a lifting hatás. Az újonnan képződött kollagénszerkezet az oka a tartósabb eredménynek.

Amennyiben további liftinghatást szeretnénk elérni, 4-6 hónap múlva ismételhető a kezelés.

Az eredmény fenntartása érdelében egy év múlva, majd kétévente javasolt ismétlés.

Mi az előnye más face lifting technikákhoz képest?

Biztonságos:  A korábbi, nem lebomló anyagokkal (műanyag, 'aranyszál', szilikon) végzett szálbehúzással szemben - csakúgy, mint a felszívódó (hialuronsavas) töltőanyagoknál - első pillanatban hátránynak tűnhet, hogy az eredmény nem végleges. A sok éven át bőrben maradó idegen anyagok azonban időnként késői gyulladásos reakciót provokálhatnak torzító eredménnyel, másrészt évek után megváltozva az arc szerkezete és formája, a régi kezelések disszonáns, nem az adott állapothoz illeszkedő kinézetet adhatnak. A plasztikai sebészi műtétnek időnként tartós szövődményei lehetnek.

Kisebb beavatkozással jár: A plasztikai sebészi face lifting műtétet sokan nem vállalják vagy az enyhébb arcmegereszkedés miatt nem is szükséges. A korábbi szálbehúzásos technikákhoz viszonyítva is csak mérsékelt fájdalommal jár a vékony tűkkel való kezelés, nincs vágás az arcon.

Alátámasztást ad, erősíti a bőrt: A sok kis szál kollagénrostok képződését indítja be, ami később, szálak nélkül is lifting hatást eredményez.

Hátránya a bioszálas kezelésnek, hogy rövidebb ideig tart és kisebb mértékű emelést biztosít.

Dermaroller kezelés

Mi a dermaroller-kezelés hatásmechanizmusa?

A kezelés két hatást fejt ki egyszerre, melyek egymást segítve produkálnak látványos eredményt.

1. Kollagéntermelés
A kollagén és rugalmas változata az elasztin, a bőr kötőszövetének fontos összetevői, nekik köszönhető a bőr feszessége és rugalmassága. A bőrünkben található kollagén vízmegkötő képessége fokozatosan csökken a kor előrehaladtával, így bőrünk elveszti rugalmasságát és ráncok jelennek meg. Hegek területén megbomlik a kollagénrostok egyenletes szerkezete, besüppedt, tömöttebb területek formájában.

Az eljárás során a mikrotűk apró sebeket ejtenek a bőrön, amelyek szabad szemmel nem láthatóak, mivel nagyon apró eleműek. A bőr gyógyul a maga természetes módján, ennek során kollagént és elasztint termel. A létrejövő új rostok hozzáadódnak a meglévő kollagénhálózathoz, megerősítve azt.

A beindított regenerációs folyamat a kezeléssorozat után még hónapokig is tarthat. A kollagénképződés mértéke változó, kortól, bőrtípustól, általános állapottól és a használt tűhossztól is függ.

2. Hatóanyagok bejuttatása a bőr alsó rétegébe.
A dermaroller kezelés effektív eljárás a bőrön keresztül történő hatóanyagbejuttatásra.
A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső behatásokkal szemben, ezért a krémek hatóanyagait sem engedi jelentősen felszívódni, így csak kisebb mértékben jutnak be a kellő mélységbe, ahol hatásukat kifejthetik.
A bőr megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget és levetővé teszi nagy mennyiségű hatóanyag bejuttatását a bőraljába.  A mikrotűk által steril csatornák képeződnek, melyeken keresztül a kezelt problémának megfelelő, steril hatóanyagokat bejuttathatjuk. Ezek a mikrocsatornák egy órán belül spontán záródnak. A módszer előnye, hogy semmilyen káros mellékhatása nincs, hegképződéssel nem jár.

Mennyi ideig tart a kezelés? Hány kezelés szükséges?

Az kezelés időtartama előkészülettel együtt fél vagy háromnegyed óra. Az érzéstelenítő krém felkenése után várakozni kell annak hatására, majd az arcbőr antiszeptikus oldattal való áttörlése és a hatóanyagokat tartalmazó szérum felvitele után következik a néhány percig tartó kezelés. A zsibbasztó krém használatának köszönhetően a kezelés során tűrhető a fájdalom.

Ez az adott bőrproblémától és az egyén bőrtípusától is függ.
Hegkezelés esetén a dermaroller 1-2 alkalmazását követően már látható javulásról számolnak be a páciensek, a jelentős eredményhez átlagosan 5 kezelés szükséges. Tág pórusoknál 2-4, striák esetén 1-3 alkalom szükséges.

Mik a dermaroller-kezelés utóhatásai?

Jellegzetes a napégéshez hasonló erős bőrpír a kezelés után, ami 1-2 napon belül múlik el. A szem alatti területen 1 hétig tartó, néhány mm méretű, lilás színű véraláfutás is jelentkezik időnként. Néha egy-két hétig tartó hámlás, bőrszárazság követi a kezelést. Fájdalom nem szokott jelentkezni, feszülő érzés előfordul.
1-2 hétig kerülni kell az erős napsugárzást, szoláriumhasználatot.

Migrén és tikk kezelése Botox injekcióval

Mi az a botox?

Az amerikai Allergan gyógyszergyár Botox márkanevű készítménye már szinonímája lett a kezelésnek, amely közel 30 éves múltra tekint vissza és a vele végzett évi sok millió kezelés is alátámasztja biztonságosságát. Ma már több gyógyszergyár különböző márkaneveken forgalmaz botulinusz-A készítményeket. Maga a botulinusz-fehérje egy fehér, porszerű anyag a hűtött ampulla alján, melyet a felhasználás előtt feloldunk, majd a folyadékot a legvékonyabb, ún. inzulinos tűvel adjuk be a kezelendő mimikai izmokba. A botulinusz-toxin az ideg-izom közötti ingerületátvitelt gátolja, vagyis a ráncokat okozó izommozgást gyengíti, így megpihen és kisimul fölötte a bőr. A botox-kezelés hatása átmeneti, az izmot vagy az idegvégződést nem károsítja, biztonságosan, korlátlanul ismételhető. Az esztétikai célú alkalmazás mellett orvosi (szemészeti, neurológiai) célra is használatos, de izzadásgátlásra is kiváló hatású.

Mi a botox-kezelés menete és mellékhatásai migrén és tikk esetén?

A beavatkozás, mely kb. 15 percet vesz igénybe, történhet az ingyenes konzultáció után azonnal vagy más időpontban is. Bőrfertőtlenítés után kis szúrásokkal a megfelelő izmocskákba juttatjuk az anyagot. Enyhe csípő, szúró fájdalommal jár a kezelés, mint az injekciózás általában, érzéstelenítés nem szükséges. A kezelés végén szúnyogcsípésre emlékeztető kis rózsaszín dudorok láthatóak, amelyek fél órán belül spontán eltűnnek. Pontszerű lila véraláfutás néha megjelenhet, ami egy hét alatt szívódik fel, de addig is lesminkelhető

Fejfájás kezelése esetén plusz előny, hogy az eseteges homlokráncok kisimulnak, plusz mellékhatással nem kell számolni. Izomrángás kezelése esetén olyan mimikai izmok kezelése is szükséges lehet, amelyek nem játszanak szerepet ráncok képződésében, így szépészeti céllal nem szokás őket kezelni. Ilyen esetben esztétikailag zavaró mellékhatás is jelentkezhet. Ez részben előre jósolható, a konzultáció során a pácienssel megbeszélem azt. Annak érdekében, hogy ne legyen erőteljes a probléma, a kezelés kisebb részletekben, nem egy alkalommal történik, a páciens dönti el, hogy milyen erősségig haladjunk a kezeléssel.

Fájdalomcsillapítás

Az egyes kezeléseknél más-más fájdalomcsillapító technika alkalmazása csökkenti a kellemetlenséget. Lézeres érkezelésnél hideg levegős hűtés zsibbasztja a bőr érzőidegvégződéseit. Fraxel lézer és dermaroller kezelésnél érzéstelenítő krémet használunk. Bioszálas arclifting kezelésnél lidocainos infiltrációt alkalmazok. Hialuronsavas töltésnél az arc területeinek függvényében vibrációs érzéstelenítés, krém, ultracain injekció is szóbajön, gyakran azonban nem szükséges zsibbasztás, mint ahogy a botox-kezelésnél sem szokásos az alkalmazásuk.

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Facebookon, interneten kérdést, bejelentkezést nem tudok fogadni. Kérdéseikre asszisztensem telefonon készséggel válaszol, valamint e-mailben elérhető vagyok: drszobeczki@gmail.com

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.