Loading...

Mi a botox és mikor alkalmazzuk?

A kivitelezés technikailag egyszerű, csak kis szúrásokból áll, mégis igen fontos, hogy gyakorlott orvos végezze. Nagy precizitást igényel ugyanis, hogy minden szúrási pont megfelelő helyen legyen és a megfelelő egységszámú anyagot injektáljuk be, különben mellékhatások léphetnek fel.

Megosztás
  • Alt

Az amerikai Allergan gyógyszergyár Botox márkanevű készítménye manapság szinonímája lett a kezelésnek, amely 20 éves múltra tekint vissza és a vele végzett évi sok millió kezelés is alátámasztja biztonságosságát. Ma már több gyógyszergyár különböző márkaneveken forgalmaz botulinusz-A készítményeket. Maga a botulinusz-fehérje egy fehér, porszerű anyag a hűtött ampulla alján, melyet a felhasználás előtt feloldunk, majd a folyadékot a legvékonyabb, ún. inzulinos tűvel adjuk be a kezelendő mimikai izmokba. A botulinusz-toxin az ideg-izom közötti ingerületátvitelt gátolja, vagyis a ráncokat okozó  izommozgást gyengíti, így megpihen és kisimul fölötte a bőr. A botox-kezelés hatása átmeneti, az izmot vagy az idegvégződést nem károsítja, ezért biztonságosan, korlátlanul ismételhető. Az esztétikai célú alkalmazás mellett orvosi (szemészeti, neurológiai, pl. tic-izomrángás vagy migrén) célra is használjuk, de hónalji izzadásgátlásra is kiváló hatású.

A botox-kezelés az ún. dinamikus ráncok esetén hatékony, leggyakrabban a következő 3 arcterületen alkalmazzuk:

- haragos ráncok, vagyis a szemöldökök közti függőleges ráncok,

- homlok vízszintes ráncai,

- szarkalábak, a szem külső oldalán lévő radiális irányú ráncok.

Más területen ritkábban használatos, de kezelhetőek az orr oldalán lévő ún. nyuszi-ráncok, az alsó szemhéj ráncai, az állközép gyűrődése, a lekonyuló szájzugmozgás miatti ráncok, a száj fölötti ún. dohányzóráncok, a nyak ráncai valamint emelhető vele a szemöldök íve és főképp ázsiaiaknál divatos a kerekebb arcforma elérésére szolgáló rágóizom-gyengítés.

A kezelést általában a 35-65 éves korosztály kéri, vagyis amikor a fenti ráncok már nyugalmi állapotban is megmaradnak, bár terjed a fiatalabb korosztálynál a megelőző kezelés is. Férfiak leggyakrabban a homlok kezelését kérik.

Kiválóan kombinálható a statikus ráncoknál végzett hialuronsavas feltöltéssel.

 

 

Rendelések

Időpontegyeztetés Miskolcra megelőző hét csütörtöktől, Gyöngyösre adott héten hétfőtől: 06-30/ 399-0202 (H-P 08.00-17.30)
Interneten bejelentkezést, kérdést nem tudok fogadni, kérésre asszisztensem megadja privát telefonszámomat!

Egri és mezőkövesdi magánrendelésem 2018-ban bezárt.

Miskolc, Dayka G. u. 13/A

Telefonos bejelentkezés alapján hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon

Gyöngyös, Jókai utca 14.

Szerda délután előzetes telefonbejelentkezéssel.